Tilbygg eller påbygg?

Vi er totalleverandører, og kan bistå i hele prosessen fra søknad, graving, planering, drenering, støp av såle, reisverk og byggingen av resten av rommet.

Men hva gjør du hvis du ikke har plass til å bygge det du drømmer om? Da kan ett tilbygg eller påbygg være løsningen for deg! Men hva er egentlig forskjellen?

Både påbygg og tilbygg refererer til byggeprosjekter som innebærer å legge til ekstra plass til en eksisterende bygning, men de har forskjellige betydninger.

Et påbygg er en utvidelse av det eksisterende bygget som er plassert på toppen av den eksisterende bygningen. Påbygg krever vanligvis at det eksisterende taket fjernes for å kunne bygge oppå strukturen, og det er ofte mer komplisert å installere enn et tilbygg. Påbygg brukes vanligvis til å legge til flere etasjer på en bygning, og det kan være en god løsning hvis du har begrenset plass på bakkenivå eller ønsker å bevare utendørs areal.

Et tilbygg derimot, er en utvidelse av den eksisterende bygningen som bygges på bakkenivå. Tilbygg kan bygges på en eksisterende vegg eller en ny vegg kan bygges for å koble til tilbygget til det eksisterende bygget. Tilbygg kan være enklere å installere enn påbygg, og de kan være et godt valg hvis du trenger mer plass på bakkenivå og har tilstrekkelig utendørs areal.

Uansett om du velger et påbygg eller tilbygg, er det viktig å ta hensyn til lokale byggeforskrifter og søke nødvendige tillatelser før du starter byggeprosjektet.

vinterhage - Hva kan jeg bygge uten søknad? Follo Bad AS