Hvor lang levetid har ett tradisjonelt bad.

Når er det på tide å bytte ut ditt gamle bad? Ikke vent for lenge, det kan fort bli veldig kostbart!

Levetiden til et tradisjonelt bad i Norge vil variere avhengig av flere faktorer, for eksempel kvaliteten på materialene som er brukt, hvor godt badet har blitt vedlikeholdt og om det har vært utsatt for fukt eller vannskader.

Generelt sett kan et tradisjonelt bad i Norge vare i omtrent 20-30 år før det krever større oppgraderinger eller renoveringer. Dette kan imidlertid variere betydelig basert på de nevnte faktorene. Hvis badet er bygget med høykvalitets materialer, og det blir forskriftsmessig brukt, kan det vare lenger.

Fukt, mugg og soppdannelse.

Det er viktig å merke seg at hvis et bad blir utsatt for fukt eller vannskader, kan levetiden reduseres betydelig. Fukt kan føre til mugg og muggdannelse, som kan føre til helseproblemer og også ødelegge materialene som er brukt i badet. Derfor er det viktig å sørge for at badet ditt er godt ventilert, og at eventuelle vannlekkasjer eller fuktproblemer blir identifisert og løst så tidlig som mulig for å forlenge levetiden til badet ditt.

Ikke vent for lenge!

Mange huseiere i dag venter for lenge før de bytter ut eller fornyer badet sitt, som i verste fall kan gjøre at du får omfattende vannskader, som ikke dekkes av din boligforsikring.

Hvis du er i tvil om du burde sjekke tilstanden på badet ditt slik det står i dag, kan du alltids ta kontakt med oss for en uforpliktende befaring

20180526 152955 - Bytte fra gamle kobberør til rør-i-rør Follo Bad ASnordisk 1 - Hva koster det å renovere ett baderom i 2023? Follo Bad AS