Hva koster det å renovere ett baderom i 2023?

Hva innebærer det å renovere ett baderom?

En renovering av badet er uten tvil en av de største og mest omfattende oppussingsprosjektene man kan gjøre i boligen. Dette skyldes hovedsakelig kompleksiteten ved badet som rom, hvor både funksjonalitet og estetikk må tas i betraktning. Men hva innebærer egentlig en renovering av badet?

En totalrenovering av badet innebærer at hele rommet blir strippet ned til grunnen og bygget opp på nytt. Dette betyr at man må ta hensyn til alt fra røropplegg og elektrisk installasjon til gulv, vegger og tak. En renovering av badet krever derfor betydelig tid og innsats, og kan være en kostbar affære. Det er imidlertid verdt å merke seg at en grundig renovering også kan øke verdien på boligen betraktelig.

Det er viktig å understreke at en renovering av badet ikke bare handler om å legge noen nye fliser eller bytte ut baderomsinventaret. Kravene til et moderne baderom er høye, og det er mange aspekter som må tas i betraktning. Dette inkluderer alt fra røropplegg og elektrisk installasjon til lysforhold, ventilasjon og varmekabler. Det er derfor viktig å velge en erfaren entreprenør som kan hjelpe deg med å planlegge og gjennomføre en grundig renovering av badet.

Badet har gjennomgått en enorm utvikling de siste tiårene, og det er ikke lenger nok å ha et funksjonelt bad. Vi ønsker alle et baderom som er romslig, lunt og innbydende, og som gir oss en god følelse når vi er der. Et moderne baderom bør derfor ha alt fra store dusjer og behagelige badekar til varmekabler i gulvet og god ventilasjon. Det er en investering i både trivsel og boligverdi, og en grundig renovering kan virkelig løfte hele boligen til nye høyder.

I sum kan det konkluderes med at en renovering av badet er en omfattende og kostbar prosess, men det kan også være en svært verdifull investering. Et moderne baderom vil ikke bare gi deg en bedre opplevelse når du bruker det, men kan også øke verdien på boligen betraktelig. Så hvis du vurderer å renovere badet ditt, bør du ikke nøle med å kontakte en erfaren entreprenør og starte prosessen med å skape ditt drømmebad.

20180614 084406 - Hva koster det å renovere ett baderom i 2023? Follo Bad AS

Priseksempel lite bad på 4kvm :

Å renovere et bad kan være en kostbar investering, og det er viktig å ha en god forståelse for hva de ulike delene koster for å kunne planlegge og budsjettere for prosjektet. Selv om totalprisen for et bad kan variere avhengig av størrelse og standard, kan det være greit å ha en generell oversikt over hva de ulike elementene koster.

Vanligvis organiseres slike prosjekter som en totalentreprise, hvor en rørlegger, snekker eller flislegger organiserer hele oppdraget. Dette betyr at du kun trenger å ha ett kontaktpunkt, og at arbeidet blir utført av profesjonelle fagfolk som tar ansvar for hele prosjektet.

Hva koster de ulike delene?

«Basert på prosjekter der kunder har brukt Byggstart til å finne entreprenør, ser vi at gjennomsnittsprisen for en renovering av bad ligger på ca 250.000 kr.»

Selv om totalprisen som regel ligger mellom 200.000 kr og 300.000 kr for et bad, kan det være greit å forstå ca hva de ulike elementene koster hver for seg. Husk at de fleste organiserer slike prosjekter som en totalentreprise der en rørlegger, snekker eller flislegger organiserer hele oppdraget, slik at du kun har ett kontaktpunkt. Under er et eksempel som går under små baderom, her på 4 kvadratmeter med normal standard:

1. Tilbud fra entreprenør:

 • Riving og avfallshåndtering: 16.000 kr‍
 • Rørlegger: 49.000 kr‍
 • Elektriker: 36.000 kr‍
 • Snekker: 39.000 kr‍
 • Membran: 10.000 kr‍
 • Ventilasjon: 5.000 kr‍
 • Flislegger: 27.000 kr‍
 • Maler: 9.000 kr‍
 • Rigg og drift: 16.000 kr

Sum tilbud fra entreprenør: 207.000 kr

2. Egne innkjøp:

 • Fliser (gulv og vegger): 11.000 kr‍
 • Armaturer: 15.000 kr‍
 • Baderomsinnredning: 12.000 kr

Sum egne innkjøp: 38.000 kr

Sum totalt, entreprenørs tilbud + egne innkjøp: 245.000 kr

Selv om renovering av badet kan virke kostbart, er det viktig å huske på at det er en investering i både trivsel og boligverdi. Et moderne og funksjonelt bad kan øke verdien på boligen betraktelig og gi deg en bedre opplevelse når du bruker det. Så hvis du vurderer å renovere badet ditt, kan det være lurt å kontakte en erfaren entreprenør for å få en mer nøyaktig prisoversikt og en grundig plan for prosjektet.

Hvor lenge varer ett bad?

Et bad er et av de viktigste rommene i huset ditt, og det er viktig å ta vare på det slik at det varer så lenge som mulig. Det er mange ting du kan gjøre for å forlenge levetiden til badet ditt, men til slutt vil det alltid være behov for en totalrenovering. En overflateoppussing kan virke fristende for å spare penger, men det vil ikke løse problemene på lang sikt. En totalrenovering vil gi deg et nytt, moderne bad som du kan nyte i mange år fremover.

SINTEF har forsket på levetiden til bad og anbefaler at man gjør en totalrenovering hvert 20-30 år. Et bad har en teknisk levetid på rundt 50 år, men det er viktig å være oppmerksom på at anbefalt brukstid er rundt halvparten av dette. Hvis badet ditt nærmer seg 40 år siden forrige store renovering, bør du være ekstra påpasselig og regne med en større utbedring. Et gammelt bad vil ikke være i tråd med dagens krav til beskyttelse mot vann og fuktighet, og det kan føre til alvorlige konsekvenser for huset ditt.

Det er også viktig å være på vakt mot hjemmelagde løsninger og amatøroppussing. Dette kan se fint ut på overflaten, men det kan føre til fuktskader og andre problemer som kan bli svært kostbare å reparere. Ved å bruke kvalifiserte fagfolk, kan du være sikker på at badet ditt blir renovert forskriftsmessig, og du vil ha en forsikring hvis det skulle oppstå problemer i etterkant.

Et nytt bad vil ikke bare øke verdien på huset ditt, men det vil også gi deg en bedre livskvalitet. Det er ingenting som slår en avslappende dusj eller et avslappende bad i et nytt, moderne baderom. Så hvis du vurderer en renovering, ikke nøl med å kontakte fagfolkene og investere i et nytt, moderne bad som vil vare i mange år fremover.

Mye som spiller inn på prisen av ett baderom

En totalrenovering av badet kan virke som en stor investering, men det er viktig å huske på at det kan være en smart og nødvendig investering på lang sikt. Ved å oppgradere badet, kan du ikke bare øke verdien på boligen din, men også forbedre levekvaliteten din. Et oppdatert og funksjonelt bad kan gi deg en hverdag med mindre stress og mer komfort.

Selv om prisen på en totalrenovering av badet kan variere avhengig av flere faktorer, som tilstand, beliggenhet og kompleksitet, bør du ikke nøle med å investere i rørlegging, membran, ventilasjon og elektrisk anlegg. Disse elementene er avgjørende for å unngå fuktskader og for å sikre at badet er i tråd med gjeldende forskrifter.

Husk at en totalrenovering av badet ikke bare handler om det du ser på overflaten. Det er de skjulte elementene som virkelig kan påvirke prisen på prosjektet. Derfor er det viktig å benytte seg av kvalifiserte fagfolk som kan sørge for at arbeidet blir gjort på en forskriftsmessig og forsvarlig måte.

En fullstendig renovering av badet kan gi deg en stor glede i hverdagen og øke verdien på boligen din. Så ikke nøl med å investere i ditt drømmebad. Med riktig planlegging og hjelp fra fagfolk, kan du få et bad som både er funksjonelt, trygt og estetisk tiltalende.

vi tegner ditt nye bad
Vi hjelper deg gjerne å tegne ditt nye baderom!

Hva slags oppvarming trenger et baderom?

Et baderom kan ha forskjellige oppvarmingsbehov avhengig av størrelsen på rommet, isolasjonen og personlige preferanser når det gjelder temperatur. Generelt sett trenger et baderom en pålitelig og effektiv oppvarmingskilde for å skape en behagelig atmosfære.

Vi anbefaler våre kunder enten varmekabler eller vannbåren varme på prosjekter fra oss.

En vanlig oppvarmingsløsning for et baderom er en varmekilde montert på veggen, som for eksempel en varmeovn eller en håndklestang med varme. Disse enhetene kan gi rask oppvarming og er ofte enkle å installere.

En annen populær oppvarmingsmetode er å installere varmekabler under gulvet. Dette gir jevn varme og kan også være en god løsning for baderom med begrenset plass. Varmekabler kan være litt dyrere enn andre oppvarmingsløsninger, men kan være verdt investeringen for komfort og energieffektivitet. Hvis du velger å gå for vannbåren varme er dette helt klart det mest energi-effektive på ett nytt bad.

Uansett hvilken oppvarmingsmetode du velger, er det viktig å sørge for at du velger en enhet som passer til størrelsen på rommet og at den er sikker å bruke i et fuktig miljø som et baderom. Det kan også være lurt å installere en termostat for å regulere temperaturen og spare energi.

Hva har du lov til å gjøre selv når du skal pusse opp badet?

Det er en utbredt tro at det å gjøre det selv på badet kan spare deg for noen kroner. Dessverre er dette en farlig tankegang som kan føre til store problemer og ekstra utgifter i fremtiden. Det er få steder hvor det er så viktig å ha fagfolk med nødvendig kompetanse som på våtrommet. Å spare penger ved å gjøre det selv kan være fristende, men det kan koste deg dyrt i lengden hvis arbeidet ikke er utført riktig.

Ifølge daglig leder Cato Ove Karlsen i Fagrådet for våtrom, er det krav til at det benyttes fagkyndig personell for oppføring, reparasjon og vedlikehold av tekniske installasjoner. Det er også viktig å ha dokumentasjon på arbeidet som er utført, da dette er noe som ofte etterspørres ved salg av boligen. Å gjøre det selv kan med andre ord føre til problemer i fremtiden når du skal selge boligen din.

Selv om det kan være fristende å spare penger ved å gjøre det selv på badet, må man huske på at det er en rekke oppgaver som kun bør utføres av fagfolk med nødvendig kompetanse. Det er viktig å gjøre en egenvurdering på om man er skikket til å utføre slike arbeider, da feil utførelse kan føre til store problemer.

Rørlegger Ronny Engan fra Varme og Bad-kjeden sier at det finnes noen oppgaver som normalt nevedyktige folk kan utføre selv. Dette inkluderer å montere nye bademøbler, bytte ut badekar med dusjkabinett, bytte toalettsete, male vegger og tak, montere knagger og andre enklere bruks- og pyntegjenstander, bytte dør og koble til vaskemaskin. Men selv disse oppgavene kan være risikable hvis de ikke utføres riktig.

Det er også viktig å huske på at en rørlegger kan fraskrive seg ansvaret for arbeidet hvis du utfører arbeid selv som senere viser seg å ha ødelagt membran eller annet arbeid. Dette kan føre til at garantien bortfaller og at du må betale for å fikse problemene selv.

Alt i alt er det liten tvil om at badet er et vanskelig sted å spare penger på selvgjorte løsninger. Å ha fagfolk med nødvendig kompetanse til å utføre arbeidet på badet kan virke dyrt på kort sikt, men det kan spare deg for store problemer og ekstra utgifter på lang sikt. Å gjøre det selv kan være fristende, men det kan føre til store problemer og ekstra utgifter hvis arbeidet ikke utføres riktig.

Bruk fagfolk når du pusser opp badet

Badet er en av de mest komplekse rommene i et hus når det kommer til renovering. Mange tror at de kan håndtere en totalrenovering selv, men dette kan ofte føre til alvorlige problemer og store kostnader. Det er kun det elektriske anlegget som man ikke har lov til å utføre arbeid på selv, men det er flere faktorer å ta hensyn til når man utfører arbeid på badet. Dette inkluderer røropplegg, ventilasjon og membran.

Det å legge membran er spesielt viktig på badet, for å unngå fuktskader som kan føre til alvorlige helseproblemer og store økonomiske tap. En feil ved legging av membran kan føre til at hele gulvet må rives opp, og dette kan være svært kostbart. Det er også viktig å være oppmerksom på feilkobling av rør inne i veggen, da dette kan føre til lekkasjer som kan påvirke både badet og naborommet.

Hjemmearbeid på badet er heller ikke sett på med blide øyne av forsikringsselskapene. Dette kan føre til at man ikke får utbetalt forsikring ved en eventuell skade eller ulykke. Det er derfor viktig å innhente anbud fra fagfolk når man ønsker å renovere badet, da dette kan sikre en vellykket og trygg renovering.

Konklusjonen er at man ikke bør ta noen sjanser når det kommer til renovering av badet. Det er nødvendig å bruke fagfolk for å sikre en vellykket og trygg renovering, og unngå alvorlige feil og skader.

mie mrk gr og sofie sort - Hvor lang levetid har ett tradisjonelt bad. Follo Bad ASspabadet - SPABADET Follo Bad AS